Cégfilozófia

A RETICOLO® Ingatlanberuházó, Műemlékrekonstrukciós, Környezetvédelmi Kft. 1992-ben alakult építőipari vállalkozás. Az építőipar területén három évtizede sikeresen tevékenykedik. Két legfőbb profilja a statikai tervezés és az építőipari beruházások menedzselése. Mindkét ágazat tevékenységét, országosan elismert, közel a legnagyobb erőforrással rendelkező csapat végzi. A két fő profil mellett egy igen jelentős ágazatban is vezető szerepet tölt be a cég, ez az ágazat a meglévő épületek tetőtér beépítése. További profiljaink közé tartozik a műemlékvédelem, műemlékvédelmi szakértés, környezetvédelmi beruházások, kisebb mértékben marketing és kivitelezés.
 
A cég alapításkori elsődleges feladata a speciális műemléki-statikai problémák megoldása volt. A hazai műemlékvédelmi gyakorlatban ismert és kevésbé ismert eljárásokat felhasználva igyekezett a cég - már a tervezés során is - a statikailag legmegfelelőbb megerősítési módot kiválasztani. A műemléki szerkezetek megerősítésének hagyományos és korszerű módszereit számos jelentős és kevésbé jelentős épület felújításának tervezésénél használta fel (Sárospatak: Rákóczi vár, Vörös torony, Gödöllő: Grassalkovich Kastély, Nagykőrös: Református templom, stb.). A szerkezetek állékonyságának és teherbírásának vizsgálatánál mind a régi méretezési eljárásokat, mind a modern számítógépes un. végeselemes módszert alkalmazza. A tervezésnél messzemenően figyelembe veszi a hazai és nemzetközi gyakorlatban elfogadott elveket.
 
Az elmúlt évek során egy igen újszerű, Magyarországon még kevésbé ismert fogalmat vezetett be a köztudatba, a műemlék-menedzsmentet. A régi épületek beruházása, felújítása speciális ismereteket igényel, melyet a cég kibővített jogi, pénzügyi, marketing, bonyolítói feladatok ellátásával is. (tanulmánytervek, hitelkérelmek, közbeszerzési bonyolítói feladatok stb.)